Bună Papă/ Dulce Papă

Ce gătim de sărbători

Și de sărbători se pot face alegeri bune pentru meniul festiv.

O să încep mai întâi ca la carte. Este recomandat să avem pe masa de sărbătoare preparate cât mai ușoare, sărace în grăsime și în acizi saturați, dar bogate în proteine, fibre și vitamine. Și aici ne dăm frâu liber imaginației noastre universale.

O să continui apoi în stilul bunapapa. Dacă vrem să fim regine noi, făcându-i instantaneu și pe ceilalți mici prinți și prințese, atunci introducem ușor carnea la masă. Și anume, un Pește Copt cu legume proaspete sau coapte și ele, prima dată în câmp și a doua oară — în cuptor, sau alegem ceva mai îndrăzneț, mai aproape de regat ca deliciul de lux al reginei Elisabeta a II-a, curcan fript cu salată de homar sau creveți, sau o salată mai simplă, mai de casă dar tot atât de aproape de regat găsești AICI. Incontestabil vor fi vedetele serii, după noi, reginele, desigur.

Fie că îl vom coace la grătar sau la cuptor, peștele este sărac în calorii și este o sursă bună de proteine și acizi grași Omega-3 care protejează organismul de afecţiuni grave (artrită, infarct miocardic sau boala Alzheimer). Carnea de curcan este și ea ușoară și bogată în acizi linoleici conjugaţi care au proprietatea de a redistribui grăsimea. Deci, cu siguranță ne vor ține în formă și de sărbători.

Bun. Mergem mai departe și ajungem negreșit la desert. Dar chiar avem nevoie de el? Indubitabil, cu el putem începe festivitatea, dacă e unul de Fructe Proaspete bineînțeles. În această perioadă alegem citricele ce ne vor stimula sistemul imunitar datorită conținutului ridicat de vitamina C și vor contribui la asimilarea mai ușoară a nutrienților. Dacă vrem însă un desert mai extravagant ce abundă în fructe aromate atunci țintim spre cel Raw-Vegan preparat atât din fructe uscate cât și proaspete, o sursă enormă de fibre. De menționat că fibrele ajută la topirea grăsimii viscerale, asta așa, la o adică. Printre fructele uscate cu cea mai mare valoare nutrițională se numără: stafidele, merele uscate, prunele, bananele și smochinele.

Indiferent ce am ales pentru masa de sărbătoare, este indicat să ținem cont de calitatea alimentelor, modul de gătire și cantitatea consumată. Să excludem deci preparatele ce conțin diferiți aditivi alimentari, ca, conservanții, coloranții sau potențatorii de aromă. Doar vrem o sărbătoare pe cinste, iar ei nu sânt decât niște muzicanți amatori ai unei formații improvizate, dar noi, regine, vrem un Calancea Band!

Iar la final voi finisa în stilul meu (victorios) 🙂

Poate te întrebi ce voi găti eu. Nimic. Din ceea ce-am expus mai sus. Toate acestea fac parte dintr-un meniu echilibrat de zi cu zi. De sărbători însă prefer să MĂ gătesc și să răsfoiesc printre bilete si curse aeriene spre destinații cu soare, produse de mare și deserturi colorate. Toate acestea făcând parte dintr-un imens rezervor de energie, entuziasm și vibrații înalte pentru mine. Tot de sărbători încerc combinații noi pe ritmuri de latino, ceva rock, hip-hop și clasic.

Dar tu ce faci nou de AN NOU?

Pudding de mango


Pudding de mango

Print Recipe

Ingredients

  • 1. Un fruct mango bine copt,
  • 2. 15 g semințe de chia,
  • 3. 150 g iaurt grecesc,
  • 4. 5 g turmeric.

Instructions

1

Semințele de chia se pun la înmuiat în iaurt pentru cel puțin 20 min.,

2

Se mixează miezul fructului de mango,

3

Se adaugă turmericul,

4

Apoi se așază în straturi ca în poză

5

Se servește pe plajă, în pat sau acasă la masă.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply