Bună,
Este deja bine știut faptul că problemele de sănătate se pot ameliora și vindeca printr-o alimentație echilibrată. Alimentația noastră este prima linie de apărare.
Un regim alimentar bogat în nutrienți ajută la prevenirea și inversarea evoluției multor afecțiuni, întrucât majoritatea dintre ele, inclusiv cele cronice se dobândesc ca urmare a unei vieți de nutriție deficitară.
Însă, alimentația bună (nu doar la gust) nu e numai despre sănătatea fizică, zic eu, e mai mult de-atât. E despre respectul tău față de tine în primul rând și a celor din jur apoi, e despre amabilitatea față de ceilalți, despre apreciere și bunăvoință în raport cu ei.
Și știi de ce? Intestinul este considerat a fi un al doilea creier (ce bine că avem unul de rezervă când primul este lipsă ). Sistemul său nervos propriu, al intestinului, ce contribuie la funcționarea tractului digestiv acționează folosind aceleași componente pe care le folosește adevăratul creier: neuroni, neurotransmițători și proteine.
Acest organ inteligent funcționează fără a depinde de semnalele primului creier, mai mult chiar, s-a demonstrat că informațiile sunt transmise nu numai de la creier spre intestin, dar și de la intestin spre creier. Psihicul nostru poate afecta starea organelor așa cum și organele pot influiența starea psihicului. Mă întreb atunci, cât de lucizi suntem în gândire și luare a deciziilor fiind într-o stare de balonare, flatulență sau constipație? Privesc în jur și înțeleg tipurile de comportament cu influențe negative, rautacioase…
În aceeași ordine de idei, starea noastra de bine din interior pe care o avem în urma consumului de alimente de calitate se reflectă prin atitudinea noastra binevoitoare exercitată în exterior, calitate pe cale de dispariție.
Sper că ați prins ideea. Modul nostru de gândire este influiențat inclusiv de stilul nostru alimentar. Cu cât ne alimentăm mai ”curat”, cu atât gândim mai înalt și luăm decizii corecte.
Eu vă doresc să fiți bine și să aveți grijă ce puneți în farfurie.
S-aveți poftă! De salate!
P.S. Hai că se poate!
Salată verde cu nuci și pere
Print RecipeIngredients
- 1. 1 mână de verdețuri (spanac, rucola, frunze de salata etc.),
- 2. 1 pară,
- 3. 1 lgt. de seminte de dovleac,
- 4. 1 lgt. nuci cajou,
- 5. 1 lgt. fructe uscate (goji),
- 6. 1 lgț. ulei de in,
- 7. Zeamă de lamâie.
Instructions
Așezăm pe straturi în farfurie verdețurile,
Apoi para feliată, nucile, semințele de dovleac și fructele goji.
Adăgăm ulei și stropim cu zeamă de lamâie.
No Comments