Premiul Nobel în fizică din acest an (2022) a fost acordat pentru 3 cercetători, Anton Zeilinger (Austria), Alain Aspect (Franța) și John F. Clauser (SUA) care au demonstrat că două sau mai multe particule interconectate între ele se comportă ca o unitate singulară chiar și atunci când sunt separate, fie că se află la câțiva metri sau la mii de km una de alta. Un fel de stare de îmbrățișare se întâmplă între particule, indiferent de locația fiecăreia.
Cercetarea fizicienilor se bazează pe informații din domeniul fizicii cuantice, știință a cărei teorie își face prezența tot mai mult în conștiința colectivă, schimbând percepția asupra lumii materiale, afirmând în unul dintre aspectele sale că realitatea noastră reprezintă frecvențe de energie. Nu că aș fi eu pasionată de fizică, dar mi-a atras atenția noutatea dată prin simplul fapt că această idee raspândită de fizica cuantică își are originea în scrierile ghizilor și maeștrilor spirituali, întâlnită apoi tot mai des în diverse publicații ale terapeuților și specialiștilor în medicina naturistă.
În sfârșit, știința dovedește ceea ce spiritualitatea a propagat cu mii de ani în urmă. Suntem cu toții conectați între noi prin particule de energie.
Prin urmare, totul în jur este energie ce vibrează. Energie nevăzută în continuă mișcare cu aspect de materie, începând cu celulele, țesuturile, organele, organismul și terminând cu universul sau… poate chiar cu multiversul? Ramâne de văzut. În timp. Până la o nouă cercetare științifică.
Așadar, orice am gândi, am spune, am face, am mirosi, am gusta este o manifestare a energiei. Eu însă tind să înclin balanța spre firele nevăzute de energie pozitivă , care, nu numai că ne induc o stare de bine, dar și ne ajută să trecem mai ușor prin provocările vieții.
Iar dacă nu știm cum să ne prețuim și să ne cultivăm cu bun simț energia în beneficiul sănătății noastre, începem simplu cu alimentele – sursă de energie (pozitivă) atunci când sunt consumte în stare crudă, neprocesate (fructele, legumele, verdeturile). Cele prelucrate ne distrug nivelul de energie (la fel ca și dependențele de cofeină, alcool și nicotină). Apropo, 94 la sută dintre oameni ar vrea să aibă mai multă energie.
Nu sunt o adeptă a extremelor, mergând pe principiul alimentației bazate strict pe crudități. Totuși, proporția de alimente „vii” face diferența între nivelurile de energie (din alimentație) la care alegem să ne raportăm. Iar eu, ca de-obicei, voi alege ceva mai simplu, mai fără prea multe bătăi de cap, mai fără complicații în plus, că, deh, așa sunt, mai modestă din fire și…mda, o salată, vă rog!
Salată de dovleac crud cu boabe de năut
Print RecipeIngredients
- 1. O mână de verdețuri (frunze de salată, spanac, rucola),
- 2. O felie de dovleac crud (dat prin răzătoarea pai),
- 3. Năut fiert (în prealabil),
- 4. Câțiva căței de usturoi (zdrobiti),
- 5. Ceapă roșie (tăiată rondele),
- 6. Zeamă de lămâie,
- 7. Ulei de in,
- 8. Sare după gust.
Instructions
Așezăm în straturi verdețurile,
Apoi năutul, dovleacul, ceapa și usturoiul.
Condimentăm,
Asezonăm cu ulei,
Stropim cu zeamă de lămâie
Și savurăm cu voie bună!
No Comments