Bună Papă/ Dulce Papă

Bună, dimineața e terci!

Teeeeeeeeerci, terrrrrrrrrrci, tercccccccci, oricum l-aș numi, e tot o cașă cu același gust banal și aceeași culoare sumbră.

Vine o zi când te saturi de același bol cu terci zi de zi,  de același pahar (cu terci) ce se umple continuu și nu mai seacă. Vine o zi când nu mai poți nici înghiți și-atunci ceri apă.

Să curgă peste tine cu putere, să-ți spele dur amintirile care te trag necontenit înapoi și să-ți curețe fin praful din ochii tăi mari căzători.

Când te îneci de prea mult terci, încep încet regretele s-apară, de ce nu te-ai oprit la timp, de ce-ți permiți aceeași consistență a lui amară.

Cu sau fără voie, de bunăvoie sau de nevoie, decizi să te retragi, să faci un pas în spate, să lași, să taci, să îl consumi, să te prefaci că-ți place, dar … să mai vrei apă.

Teeeeeeerci, vine o zi când se va sfârși, eu te voi colora cu fructe, cu pudră de roșcove te voi îndulci, apoi zâmbind mă voi servi.

Terci de ovăz? Nuuuuu!

Porridge? Da, da, da! De azi îți schimb și denumirea. De azi, te-accept doar dimineața.


Terci de ovazCe mai mâncăm dimineața? Terci, da-da! Știu, uneori sunt plictisitoare, același gust banal și aceeași culoare sumbră. Dar nu ne lăsăm de ele, pentru că sunt, totuși, foarte bune, sănătoase, bogate în stubstanţe nutritive, vitamine, minerale și carbohidraţi. Sunt recomandate nu doar copiilor şi buneilor, dar întregii familii, inclusiv mamei și tatei. 😉

Cele mai utile terciuri se consideră a fi cele din cereale brute întregi: ovăz, hrișcă și orezul brun.

Indicat ar fi să nu adăugăm în terciuri zahăr deoarece ele ne vor îngreuna digestia, totodată va crește și numărul caloriilor de care nu avem nevoie (pentru că noi vrem talie de viespe, nu? ?).

Putem, în schimb să le îndulcim cu pudră de roșcove — ingredientul meu preferat, să adăugăm fructe uscate sau de ce nu, chiar să le colorăm cu fructe proaspete. Important e să ne ascultăm corpul și să fim atenți la semnalele pe care ni le transmite. Atunci și numai atunci vom ști exact ce ni se potrivește pentru fiecare din noi în parte cel mai bine. Dimineața.

Tu ce ai mâncat azi dimineața?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply