Bună Papă

Ursuleți verzi cu brânză, spanac și dovlecei

Habar nu am despre ce aș putea scrie acum astfel încât să fie nu doar util, dar și pozitiv, așa cum mi-am propus inițial.

De gătit, am gătit. Tocmai am terminat de spălat și vasele, pentru că uneori îmi place să le spăl cu mâna sub jetul de apă caldă ce mă relaxează. Apoi fără să-mi dau seama fug stresată prin casă în căutarea unei creme hidratante pentru mâini uscate.

Azi am făcut niște ursuleți verzi, pornind de la ideea de a face ursuleți cafenii — «Barni» mai exact, pe care Amelia îi adoră. Mie mi-au ieșit verzi, cu brânză, dovlecei și spanac, foarte departe de cei originali, dar mult mai aproape de ingredientele de casă, fără arome artificiale și conservanți.Ursuleți verziNu o să renunț la ei de a-i mai prepara chiar dacă Amelia a zis «pfeaff» atunci când i-am pus unul în farfurie, aruncându-l dincolo de bucătărie. Cred că dacă era geamul deschis, se oprea undeva pe vreo capotă a mașinii, în cel mai bun caz.

Oricum, ursuleții mi-au plăcut la exterior și la interior, și la gust. Îmi par destul de simpatici, pe lângă faptul că sunt gustoși și nutritivi.Ursuleți verziAșadar, nu voi renunța la ei numai pentru faptul că fetița mea nu i-a mâncat. Fiecare rețetă merită încă o șansă pentru a fi îmbunătățită și adaptată gustului fiecăruia. Apoi încă una, apoi alta și tot așa până obții aproape un ursuleț perfect, chiar de e verde.

De data aceasta nu am calculat cantitatea ingredientelor, le-am pus la ochi și mi-a ieșit o cantitate mult mai mare decât aș fi crezut. Din compoziția rezultată am făcut și niște brioșe verzi. Apoi un smoothie rozo-cafeniu și cam aici cu gustarea de azi.Brioșe verziEu nu mi-am abandonat visele oricât de îndepărtate și irealizabile mi s-au părut. Știu că sunt o visătoare, dar… lasă-mă așa, te rog nu mă schimba, vorba cântecului.

Am înțeles că dacă vrei, obții doar dacă te implici. Adică, îți construiești visele conștient cu ochii deschiși, apoi treci la acțiune. Pas cu pas, detaliu cu detaliu și multă perseverență.Brioșe verzi Crede în tine, crede în visele tale. Cine a zis că nu există urși verzi?

Ursuleți verzi cu dovlecei și spanac

Print Recipe

Ingredients

  • 1. Forme de copt în formă de urs 🙂
  • 2. 1 dovlecel,
  • 3. Câteva frunze de spanac,
  • 4. Brânză de vacă,
  • 5. O cană mică de făină albă,
  • 6. O cană mică de făină integrală,
  • 7. O cană de chefir,
  • 8. 100 g unt topit,
  • 9. Jum. de lgț. de bicarbonat de sodiu,
  • 10. Sare.

Instructions

1

Se amestecă aparte ingredientele lichide.

2

Se adaugă făina albă amestecată cu cea integrală.

3

Apoi dovlecelul dat prin răzătoare și brânza.

4

Compoziția obținută se dă imediat la cuptorul preîncălzit și se coace până trece testul scobitorii.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply