Bună Papă/ Dulce Papă

Salată de cireșe, cea mai ieftină salată de vară de la țară

Cea mai ieftină salată de vară o găsești la țară, în grădina proprie a bunicii tale! Da, da, da! E chiar așa!  Cât încă mai găsiți cireșe puteți încerca această salată exotică, cu un gust destul de rafinat, dar în același timp puțin cam … deocheat.

Cireșele combinate cu brânza de capră/oi fac din această salată una cu totul și cu totul specială, savurată în zilele toride de vară, acasă la țară.

Frunze verzi de sfeclă roșie, miez de nucă, cireșe, brânză și coacăză, toate puse în același bol și amestecate bine dau un rezultat uimitor cu un gust seducător de dulce-acrișor!Salata de cireseAșadar, e bine atunci când nu există limite în farfurie, și aici mă refer la gusturi, nu la cantități. Dar așa cum ideile de bază ale unei simple salate — de legume și verdeață — evoluează, adăugându-se treptat și câte un fruct, așa progresăm și noi sau cel puțin ar trebui să progresăm.

În fine, o să vorbesc puțin despre mine și problema (din mine) :).Salata de cireseCred că mi-am pus prea multe limite în viață care m-au stagnat, m-au tras înapoi și m-au făcut să rămân în același loc. Să fie vorba de frică, frica de necunoscut, frica de o schimbare? Se prea poate, însă asta nu mi-a adus nicio satisfacție, ba din contra m-a descurajat.

Am fost mereu o precaută să nu întrec măsura, iar starea aceasta m-a ținut  prizonieră în propriile limite. Dar toate își au rostul lor. Acum Intuiesc că e timpul pentru un zbor (cu balonul, de această dată) ca să scap (încă o dată) de frica de înălțime, depășindu-mi astfel limitele. Da, începutul sună promițător.Salata de cirese
Acestea fiind spuse, tocmai am terminat de preparat o nouă salată de cireșe cu brânză, nuci, coacăză și verdețuri, amestecată cu puțin ulei de măsline. Am preparat-o de nenumărate ori vara aceasta și am constatat că s-ar potrivi de minune cu un pahar de vin roșu împotriva radiației, dar mai cu seamă pentru curaj! Curajul de a te autodepăși.
Ce zici, ciocnești cu mine? 🙂

Salată de cireșe

Print Recipe

Ingredients

  • 1. O cană cireșe/zmeură,
  • 2. 2-3 frunze de sfeclă roșie,
  • 3. O mână de nuci,
  • 4. O cană de coacăză,
  • 5. Căteva bucăți fărâmițate de brânză sărată,
  • 6. Ulei.

Instructions

1

Se rup frunzele de sfeclă în bucăți mari.

2

Se adaugă cireșele fără sâmburi.

3

Se pun nucile.

4

Apoi coacăza.

5

La final se adaugă brânza fărâmițată.

6

Nu uităm nici de ulei.

7

Se amestecă bine și o savurăm. Cu vin. 😉

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply