Dulce Papă

Congelată de banane, un desert pe care trebuie să-l încerci

Da, da, inevitabilul s-a produs, pentru că n-ai cum să eviți inevitabilul.

L-am pregătit, l-am degustat, l-am înghețat, l-am dezghețat, l-am pozat și în final… l-am mîncat…de una singură, ce-i drept. Asta e fatal, zic eu, să te gătești să gătești un desert ca să-i uimești pe cei dragi și pur și simplu să-l devorezi de una singură, fără un pic de jenă.:)

congelata

Dar nu asta e cel mai grav. Problema e că totul s-a petrecut în plină zi, cînd razele de soare băteau aprins prin geamul fierbinte, iar mirosul îmbietor de flori de trandafir m-a dus cu gîndul la copilarie. Toate luate la un loc, împreună cu rîsetele molipsitoare și chicotelile aprinse ale fetițelor mele din camera vecină, m-au determinat să iau atent lingurița în mînă și s-o savurez. Înghețata.

congelata

Nu știu ce dorințe de copil aveau unii însă eu nu mă puteam sătura de înghețată, visele mele din copilărie erau despre ea, cît mai multă, dacă se putea. Pentru că e dulce, e cremoasă, e răcoritoare și de fiecare dată aș mai cere o porție.

Cînd m-am trezit din această feerie, farfuria era deja goală sub privirile uimite ale celor din casă. „Doar v-am zis ca vreau să vă uimesc!”, de această dată mi-a reușit cum nu se putea mai bine. 🙂

În fine, Inevitabil va fi bine,

O nouă înghețată voi pregăti maine…

De ce avem nevoie pentru a pregăti congelata:

Print Recipe

Ingredients

  • 1 banană;
  • 2-3 linguri unt de arahide;
  • 2 lingurițe de pudră de roșcove,
  • fructe pentru decor.

Instructions

1

Se mixează toate îngredientele în blender pînă obținem o pastă cremoasă.

2

Apoi se dă la congelator pentru două ore.

Notes

De reținut! După enumerarea exhaustivă a ingredientelor care constituie fundamentul prezentului desert, și, metoda de pregătire, aș vrea să aduc la cunoștință faptul că această înghețată nu are nicio tangență cu cea din copilărie, întrucît este una vegană, fără lapte, frișcă ori alte alimente de origine animală. Deci, alegațiile enunțate anterior exteriorizeză un alt produs care poate fi intitulat simplu: congelată.;)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply