Dulce Papă

Fericirea se ascunde în … ciocolată

Atunci cînd sunt plictisită de rutină, «mă trage» la ciocolată, gust una, nu-mi place, o desfac pe-a doua, e prea dulce, iau alta, îmi pare amară. Nu renunț. Scotocesc prin dulap, frigider, sertare în căutarea ciocolatei perfecte.

Răscolesc totul în jur, c-o viteză nebună mă îndrept spre o cutie de cacao. Sunt gata să o răstorn peste zahăr și să o amestec, să adaug apoi lapte, și din nou să o amestec…

Dar nu. Mă opresc la timp. M-am săturat de grețuri și dureri de burtă. Copiii mei vor o mamă sănătoasă și fericită. Eu vreau copii sănătoși și fericiți. Logica e foarte simplă. Mă întreb doar cum?

ciocolata

 

E ca un drog. Am devenit dependenți de ea, ciocolata, alimentul minune care îți trezește hormonul fericirii…Gata, nu se mai poate. O fac  în condiții casnice, să o am aproape oricînd. E  simplu, amestec ingredientele și le pun în congelator pe vreo două ore să se «coacă».

Între timp mă apucă frigurile. C-o fi de la frigider, nu pot zice acum, cert este că mi se dilată instantaneu și pupilele privind intens la ceas, numărînd minutele rămase.

Rezist tentației de a o devora «crudă» și peste două ore o scot ușor din recipient. O așez cu grijă în fața mea. E un moment de pomină. Papilele gustative așteaptă să fie răsfățate…și…

Ba nu, e ireal să o mănînc singură. Acolo unde e ciocolata, acolo sunt și copiii. Ei vin după miros. O apuca timid cu degetele, te privesc fix în ochi și-ți zîmbesc victorios, radiind de fericire. Iar tu nu poți să mai faci nimic, de fapt, nici n-are rost. Le vezi în ochi strălucirea cuceririi și te simți fericită odată cu ei, și nimic nu mai contează în acele momente…

Pentru că e sănătoasă,

E simplă,

E perfectă și se mănîncă rapid.

ciocolata

Ce ne trebuie pentru această papă:

Print Recipe

Ingredients

 • 1 lingură miere,
 • 4 linguri ulei de cocos,
 • 4 linguri pudră de roșcove,
 • 4 linguri apă caldă.

Instructions

1

Mixăm și dăm la congelator pentru vreo două ore.

2

Atît.

You Might Also Like

2 комментария

 • Reply
  Dorin de Marcu
  20.10.2016 at 21:01

  wow, tre sa fie gustos

 • Reply
  Papă-Lapte
  22.10.2016 at 21:07

  Ei bine.. dacă merge vorba de ciocolata, apoi am si eu o receta de salata din fructe cu ciocolata:

  Salata din fructe cu ciocolată este un desert savuros, preparat din cinci fructe zemoase, asezate in straturi, asemeni unor petale de trandafir, fiind asezonata cu un delicios sos de smîntana si presarata cu ciocolata rasa.

  Ingrediente

  banane–300 g.
  kumkwat–300 g.
  prune–300 g.
  mere–300 g.
  kiwi–3
  maioneză sau smîntînă –250 g.
  ciocolată rasă–30 g.
  Modul de preparare:

  Merele si prunele se spala cu apa sau cu lapte (după gust), se sterg cu o cîrpă, apoi se taie in felii. Bananele, kumkwat-ul si kiwi se curata de coaja si de seminţe, se taie in rondele, apoi in şapte parti. Toate fructele taiate se aseaza in straturi, asemeni unor petale de trandafir, se aşezoneaza cu sos de maioneza si smîntana, se presara cu ciocolata rasa.

 • Leave a Reply