Dulce Papă

Brioșe zglobii pentru părinți și copii

Fetițele mele se dau în vânt după dulciuri (oricare), de altfel ca orice copil, eu însă mă dau în vânt după cele din ingrediente sănătoase. Nu de alta, dar corpul meu și-a dezvoltat o intoleranță alimentară la dulciurile din comerț (spre fericirea mea). Și așa cum tot răul e spre bine, mi-am propus să-mi fac propriile dulcegării acasă după bunul plac și fără prea mult efort și timp, cu atât mai mult că, copiii imită obiceiurile alimentare ale părinților. De aceea eu încă mai cred că ele poate-poate nu vor mai insista atunci când suntem în magazin să le iau pufuleți, acadele, jeleuri sau alte prostioare de acest fel.

Și pentru că m-am trezit într-o zi cu o mare dorință de a mânca ceva dulce la micul dejun, am răsfoit instant instagramul și am dat peste o frumoasă poză cu brioșe vegane. Da, la început m-a atras fotografia, apoi mâncarea din ea.

Brioșe zglobii

Aceste brioșe m-au cucerit în primul rând grație culorilor șugubețe, apoi datorită ingredientelor nutritive și, în final, pentru gustul lor dulce și sățios. Pentru copii e un desert superpotrivit, vă zic și de ce: făina albă (considerată nepotrivită îndeosebi pentru copii) este înlocuită cu făina de migdale, zahărul cu sirop de arțar, untul tradițional este înlocuit cu untul de arahide, cacao cu pudra de roșcove, laptele de vacă cu cel de cocos, iar coloranții alimentari cu fructele (în cazul meu, murele care au și dat culoarea roșie). Eu sunt încântată de ele.

Desigur, ingredientele sunt deosebite, dar cu un pic de noroc și voință le găsim pe toate la standurile cu produse bio din supermarket-uri. Și-apoi, ce ne încurcă să mai fericim din când în când papilele gustative cu un altfel de desert decât cel de rutină?

Încearcă-l și tu!

Brioșe zglobii

Brioșe zglobii pentru părinți și copii

Print Recipe

Ingredients

 • 1. 150 g făină de migdale,
 • 2. 3 lgț. de pudră de roșcove,
 • 3. 5 lgț. de sirop de arțar,
 • 4. 6 lgț. de unt de arahide,
 • 5. Jum. de cană de lapte de cocos,
 • 6. Mure congelate (sau oricare alte fructe),
 • 7. 2 lgț. de ulei de cocos.

Instructions

1

Amestecăm făina cu pudra de roșcove și siropul până obținem un aluat puțin lipicios (ca pentru biscuiți). Ungem puțin formele la baza pentru brioșe cu unt de arahide, apoi presăm cu mâinile aluatul în fiecare formă. Peste el punem câte un vârf de cuțit de unt de arahide. După care adăugăm stratul roșu din mure pe care îl obținem astfel: mixăm în blender murele împreună cu laptele, puțin sirop de arțar (după gust) și uleiul de cocos. Le dăm în congelator pentru o oră. Asta-i tot. 😉

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Suren
  27.11.2019 at 03:19

  Very creative recipes. Well presented too. They look yummy

 • Leave a Reply