Bună Papă/ Dulce Papă

Primăvara începe cu ele

Primăvara începe cu ele… fetițele mele 😉

Uneori obosite, alteori împlinite, de multe ori zâmbitoare, câteodată neascultătoare.

Indispensabil, fiecare părinte vrea să educe copii buni, viitori oameni buni. Dar totul pornește de la noi, de la exemplul nostru. E foarte simplu, cred eu.

Noi

Vrei să fie atent cu cei din jurul său, fii tu mai întâi atent/ă cu el și privește-l în ochi atunci când îți vorbește.

Vrei să fie mărinimos, harnic sau generos, fii tu mai întâi de toate cu el și nu-l mai motiva să facă un lucru sau altul prin anumite recompense, ca de exemplu, bomboane.

Vrei să poată să ierte, învață mai întâi tu să ceri iertare de la el, atunci când greșești față de el. Și, nu-l mai pedepsi atunci când și el greșește. Comunicați, explicați și învățați împreună din greșeli.

Vrei să fie recunoscător, fii tu recunoscătoare pentru ceea ce ai, dar să știi că adevărata fericire nu vine din lucrurile materiale.

Vrei să fie sincer, fii tu mai întâi cu tine, apoi cu el. Respectă-l, inclusiv și emoțiile lui și nu-i mai înnăbuși plânsul dacă asta simte  să o facă.

Vrei să mănânce tot, exact, mănâncă tu, dar mai întâi roagă-l să-ți pună el în farfurie porția pe care o consideră ca fiind suficientă pentru tine. 🙂

Vrei să se bucure de viață, atunci bucură-te că îl ai și investește în el timpul și energia ta.

Vrei ca el, copilul, să-ți urmeze sfaturile, urmează-le tu mai întâi pe ale celor mai înțelepți ca tine, inclusiv ale lui, ale copilului.

Vrei ca el să fie… fii tu mai întâi…

Decor

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply