Bună Papă

Cum să prepari o salată preferată

Azi mi-am pus așa o simpla întrebare: ce va fi dacă îmi voi crea propria salată preferată acasă?

În mod firesc, nu a fost nimic decât o salată deosebită pe masă. Și dacă asta e puțin spus, iată cum mi-am ales eu ingredientele. În primul rând, m-am gândit să fie sățioasă, că doar n-o să-mi ung o felie de pâine cu unt (și cârnaț) după, deși de ce nu, totul e posibil, îndeosebi când ești flămândă. Și nu mă refer aici neapărat la mâncare. 🙂

Și acum, ca să nu divaghez prea mult, am luat un avocado și l-am tăiat cuburi. Acest fruct este un superaliment bogat în grăsimi sănătoase însă trebuie consumat cu moderație pentru că are multe calorii. În cazul în care gustul lui nu te atrage (unii ar zice că, de fapt, el nici nu are gust), recurge la următoarea stratagemă, folosește-l în salate în combinație cu diferite fructe sau legume.

În al doilea rând, mi-am dorit să fie o salată energizantă, pentru ca eu energic să pot găti în continuare pentru ceilalți membri ai casei ale căror mâncare preferată nu e nicidecum salata mea. 🙂 Astfel că am tăiat cuburi o felie de dovleac crud, binecunoscut pentru efectele sale energizante și hrănitoare.

salata de dovleac crud

În al treilea rând, am vrut să adaug ceva mai multă aromă și parfum. De aceea am tăiat cuburi o pară. Pe lângă gustul ușor dulce, perele sunt bogate în vitamine și minerale. Nemijlocit, încă o doză de nutrienți în farfurie.

La final am folosit un mix de frunze verzi de salată și unul de semințe și nuci. Iar în calitate de dressing, am amestecat 2 lingurițe de ulei de măsline cu 2 lingurițe de sirop de arțar pe care l-am încorporat în restul ingredientelor. Probabil că sunt o amatoare de gusturi neordinare odată ce am ales să folosesc în salată acest sirop dulce destinat în mare parte deserturilor.

În fine, gustul e unul deosebit, mai mult spre dulce, mai mult pe gustul meu. Fără doar și poate siropul de arțar se înlocuiește cu sirop de lămâie sau oricare alt dressing la dorință.

Iată și rezultatul: salată sățioasă, energizantă, vitaminoasă și colorată, preferata mea.

Dar care este preferata ta?

Salata

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply