Îngrijorare, neliniște, tristețe.
Recunosc, nu am vrut să-mi încep astfel textul. Dar, fiecare din noi experimentează la un moment dat o stare sau alta, sau poate pe toate la un loc. Toate aceste emoții negative pe care le ascundem sau să le evităm — așa cum am fost educați de mici, „Vai, ești mare deja și plângi, ai trecut de-acum în clasa a III-a” sau „Rușine, uite că o să te râdă fetița” (care, de fapt, plânge și ea pentru că nu ați reușit să vă împărțiți cu jucăriile) — nu fac altceva decât să sporească gradul de intensitate al lor, înrăutățind și mai mult lumea ta interioară.
Ei, dar azi n-o să fiu depresivă cu astfel de afirmații și zic să exteriorizăm emoțiile la maximum, după care să ne facem câte o cafea și să ne gândim la ceva frumos 🙂
Îmi place mirosul îmbietor de cafea de la bucătărie, îmi place culoarea ei negricioasă, îmi place să-i admir pe cei ce știu să savureze o cafea, chiar îmi place și cum sună acest cuvânt. Nu-mi place doar faptul ca eu nu o pot bea când mi-o fac. Poate nu ar trebui eu să o prepar și nici la bucătărie să o beau?
Între timp, eu am descoperit o altă cafea. O cafea fără cafea 🙂 E tot atât de cafenie, sănătoasă, energizantă, (mai) naturală, mai pe gustul meu și pe care eu o pot bea atunci când mi-o prepar, pentru că îi pot schimba gustul mereu, în dependență de ingredientele pe care le adaug.
Și mai mult de-atât, această cafea îmi oferă o stare de bine și mă face să mă gândesc la lucruri frumoase din viață.
Mai nou, stările negative le putem chiar educa printr-o gândire pozitivă la o ceașcă de cafea 😉 Lași lucrurile să se întâmple de la sine, nu le forțezi, gândești pozitiv și-ți faci o cafea naturală. Alegerea cea mai potrivită 😉
Și acum un pic despre rețetă. Am ales-o pe cea mai ușoară din câte am testat. Celelalte cereau un blender alături pentru a mixa ingredientele. Deci, iată ce am folosit eu după gustul meu:
— spirulina, fortifică sistemul imunitar și alungă stările de oboseală
— pudra de roșcove (Carob), reglează procesul de digestie, având și calități antialergice,
— scorțișoara, stimulează activitatea cerebrală, vindecând în același timp durerile de cap,
— unt de cocos, un bun detoxifiant al organismului,
— sirop de melasă, bogat în nutrienți și minerale.
Regula de aur rămâne a fi, totuși, consumul cu moderație.
Cafea din ingrediente sănătoase
Print RecipeIngredients
- 1. Jum. de lgț. praf de spirulină,
- 2. 1 lgț. pudră de roșcove,
- 3. 1 vârf de cuțit scorțișoară,
- 4. 1 lgț. unt de cocos (opțional),
- 5. jum. de lgț. sau după gust sirop de melasă (puteți înlocui cu miere).
Instructions
Turnăm apă fierbinte și amestecăm. Cafeaua e gata. 😉
Notes
Puteți să vă jucați cu ingredientele, scoateți sau adăugați. Experimentați 😉
No Comments