Din culise

Ce-ar fi dacă…

Diminețile reci de iarnă încep cu un cheesecake cu fructe, o cană de ceai cu ghimbir și lămâie și o carte bună, de fapt glumeam.

Cheesecake "O, brad frumos..."

Cheesecake «O, brad frumos…»

Atunci cînd ai copii, nu ai timp de savurat cheesecake-uri ca în poză, savurezi doar pozele. Nici ceaiul nu-l mai reușești să-l bei fierbinte. Tu îl faci în fiecare dimineață, dar nu știi ce gust are. Iar de cărți, de cărți nici nu mai vorbesc, poate doar dintre acelea cu rețete culinare pe care le răsfoiești grăbită în căutare de vreo idee nouă ce i-ar face pe copiii tăi mai pofticioși.

Și zâmbești… Ei sunt în felul în care sunt, fiecare în parte cu gusturi diferite de vreun fel sau altul, cu dorințe și vise aparte, de altfel. Ce-ar fi dacă i-am privi altfel?

Dacă i-am privi mai mult, i-am asculta mai atent , le-am zâmbi mai cald și i-am îmbrățișa mai strâns…

Am crede mai mult în ei, firește, și i-am vedea așa cum sânt, dulci și sinceri, veseli și frumoși, capabili și cu-minți. Da, ei așa și sunt. Sau tu nu vrei să-i vezi astfel?

Ce-ar fi dacă… dimineți reci de iarnă fără ceai, fără dejun și fără cărți, dar cu ei alături, cu zâmbete molipsitoare, cu sclipiri în ochi și îmbrățisări calde.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply