Bună Papă

Lăstari de ceapă roșie, pește la cuptor și legume…multe legume

Din seria cînd ai pește, dar nu știi cum să-l faci.

Prietenii au insistat să fac o poză acestui crap, iar eu nu m-am lăsat mult rugată și i-am zis «cheese». Spre bucuria mea, alimentul dat a fost mîncat cît ai zice pește. Presupun că a fost gustos (eu însă am fost flămîndă), altfel nu îmi explic mormanul de oase rămas și împachetat ulterior lui Grivei.

Nu am avut nicio idee genială și nici timp suficient ca să prepar o rețetă delicioasă de pește la cuptor cu legume, astfel că l-am umplut cam cu tot ce-am găsit în bucătărie, mai exact, am dat preferință legumelor: ardei dulce, ceapă, broccoli, lămîie, sare de mare, piper negru proaspăt măcinat și rozmarin din belșug. Am stropit cu ulei de măsline și fuga la cuptor (cît încă n-au sunat la ușă oaspeții).

peste la cuptor

Între timp, m-am condus după același principiu de combinare a alimentelor — pui ce ai — și am pregătit o salată de crudități (fără pui). La finalul căutării mele disperate am rămas plăcut surprinsă să constat cu precădere că aveam doar legume din familia cruciferelor. Broccoli, conopidă și varză roșie au fost elementele de bază, am adăugat cîteva felii de ardei gras rămas de la împlutura de pește, niște porumb conservat rătăcit prin frigider și preaiubiții mei lăstari de ceapă, cireașa de pe tort! Voilà, salata e gata!

salata de cruditati

Lăstarii de ceapă roșie sunt descoperirea mea din această toamnă, sunt proaspeți, aromați și cu un aspect decorativ minunat, cu proprietăți uimitoare pentru sănătatea copiilor și nu numai.

De reținut! Pe lîngă aceste superingrediente aveam pregătit și un dovleac (crud) din partea casei pentu oaspețti, așa cum deja a devenit o tradiție 😉 pe care, din neatenție sau oricare alt motiv ivit pe neprins de veste la miez de noapte, am uitat să-l înmînez! Dar promit să repar greșeala și să-l trimit la pachet 😉

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply