Dulce Papă

Spongebob garnisit cu dragoste. Desertul înghețat care te încălzește

Vrei o stare de bine în casă și un desert sănătos pe masă? Iată rețeta: un avocado, cinci fructe kaki și o lingură de cacao. Toate amestecate bine fac minuni pentru tine! 😉

Odată cu temperaturile neprietenoase ale sezonului rece vin durerile de gît, tusea și fe(brrrrrr)a. În ajutor ne vine Bob, Spongebob, bureta care absoarbe instant orice răceală sau gripă (chiar și-așa). E proaspătă scoasă din congelator, e răcoroasă, deci e numai bună de mîncat atunci cînd ne doare gîtul :).

Se ia un avocado bine copt, 5 curmale și o lingură de cacao. Se mixează în blender. Se pune în congelator pentru cîteva ore sau se consumă în stare proaspătă, semi-lichidă, unsă pe biscuite sau direct cu lingurița din farfurie.

Se ia un avocado bine copt, 5 fructe kaki și o lingură de cacao. Se mixează în blender. Se pune în congelator pentru cîteva ore sau se consumă în stare proaspătă, semi-lichidă, unsă pe biscuite sau direct cu lingurița din farfurie.

Atunci cînd fetița mea a răcit și a trebuit să stau cu ea în casă, am înțeles că ar fi bine să acționez cumva și să ne facem șederea amîndurora mai ușoară și mai plăcută.

Crema obținută în urma fructelor mixate am pus-o într-un recipient cu formă dreptunghiulară și am dat-o la rece. Peste circa două ore am scos-o ușor din vas și am început procesul de ornare.

Crema obținută în urma fructelor mixate am pus-o într-un recipient cu formă dreptunghiulară și am dat-o la rece. Peste circa două ore am scos-o ușor din vas și am început procesul de ornare.

Fără să vreau, se prea poate că l-am invocat pe Sponge Bob (unul dintre eroii preferați ai Laurei) în acele momente critice de autocontrol cînd ești încuiată în casă cu un copil răcit + bonus mofturi la puterea a treia, iar afară plouă.

Ei bine, am rezistat! 🙂 Grație acestui desert vegan, sută la sută raw, înfățișîndu-l pe Bob, bureta de bucătărie din desenul animat Spongebob pantaloni pătrați, casa noastră a fost invadată de lumină și aer proaspăt. Momente desăvîrșite și clipe de fericire ne-a conferit desertul la final, îndeosebi în urma decorului dat de coaja rasă a două lămîi, cîteva bucățele de banane, rodii, kiwi și cocos, care ne-au teleportat în zilele toride de vară cu soare (palmieri și plajă).

Cu puțină creativitate am scos-o în capăt cu bine (zic eu) și i-am dat șansă buretei să stea în capul mesei întru toată admirația noastră.

spongebob

Spongebob ne-a fost de mare ajutor. Atît de preocupate și de atente am fost în tot procesul de pregătire încît uitasem să ne mai lamentăm că ne doare gîtul, capul sau cotul. Și parcă și răceala trecuse, așa, nu știu cum.

Mîncați și voi sănătos și veți fi sănătoși! 😉

!De reținut: fructele proaspete kaki le veți găsi în magazinele noastre cu denumirea: curmale.

You Might Also Like

2 комментария

 • Reply
  Ana
  29.11.2016 at 13:38

  Interesanta idee! Cum ati consumat acest desert?

  • Reply
   Buna Papa
   29.11.2016 at 17:55

   Mulțumim. L-am lăsat puțin să se dezghețe la temperatura camerei, apoi l-am papat cu lingurița 🙂

  Leave a Reply