Dulce Papă

Eu cred în puterea interioară… // Budincă de agriș și chia

Și cine a zis că nu poți să te bucuri sau să pretinzi la fericirea ta când în jurul tău e atâta negativism? Aud vorbe doar despre probleme, la rândul meu încerc să le vorbesc despre schimbarea propriilor gânduri, știind că suferința de acolo vine, dar: «fii realistă» e replica cel mai adesea ce o primesc. Am impresia că realitatea însăși e o iluzie.

Ca într-un curent de maree se propagă evenimentele în exterior conform unui orar prestabilit  fără să-ți de-a măcar un pic de răgaz să respiri. Soluții pe fugă, orientări rapide și acțiuni instinctive zilnic, altfel nu reziști în roata centrifugii numită viață. Și dacă ceri timp pentru calcule, planuri B sau C, se pierde creativitatea, farmecul și nu mai ești tu. Ori alegi acum cu inima deschisă ori aleg alții (închiși la minte) în dezavantajul tău.

Flux și reflux. Bune și… mai puțin bune. Totuși, azi mai bine decât ieri. Mâine mai bine decât azi. Și tot așa, alegând pentru tine stările cele mai potrivite, benefice, în stilul tău. Pentru că numai așa poți să te miști cu adevărat, scoțând câte un bine din orice rău.

De ce să te plângi, să te lamentezi, judecându-i în același timp pe alții? Victimizarea nu e o motivație. Iar atunci când bați pasul pe loc e ca și cum ți-ai stopa întregul ecosistem. Tu nu mai poți să inspiri oxigen și nici să expiri dioxid de carbon, atât de necesar habitatului. Se pierde echilibrul natural.
Prea multe preconcepții, istorii neinspirate și exemple de anti-exemplu după care ne ghidăm orbiți. Ori nouă ne place să fim conduși, lipsiți de propriile decizii, alegeri și soluții. Ce te încurcă să nu mai gândești șablonat, urmând un set de idei fixe ce nu îți aparțin. Schimbă direcția, alege o cărare nebătătorită și bucură-te de propria călătorie în bucurie, în acord cu toate simțurile tale.

Eu cred în puterea interioară, adevărata putere, credința în sine și libertatea de a fi tu însuți in orice circumstanță, stăpân pe propria viață, și ne-influiențabil de experiențele altora. Autor de viziuni, gânduri înalte și stări autentice, valoroase, bune și motivaționale, într-un cuvânt, realist. E perceperea mea, tu poți să nu o aprobi. Dincolo de ea, sunt eu, dizolvându-mi limitele și granițele pentru o nouă re-creație. Eu.

Budincă de agriș și semințe de chia

Print Recipe

Ingredients

  • 1. 1 cană de iaurt/chefir,
  • 2. 3 lg. semințe de chia,
  • 3. Agriș/coacăză/afine/zmeură,
  • 4. Fulgi de ciocolată (opțional).

Instructions

1

Adăugăm semințele de chia în iaurt, amestecăm până le încorporăm pe toate și dăm la frigider pe noapte,

2

Dimineața adăugăm fructele și servim cu voie bună!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply