Dulce Papă

Verde pentru smoothie!

În ultima perioadă am cam dat-o pe smoothie și nu unul obișnuit ci unul verde. În lipsa unei explicații convingătoare tind să cred că sunt pe calea cea dreaptă, întrucât mă simt bine, mai bine, muuuuuult mai bine atât fizic cât și psihic (poate pentru simplul fapt că gândesc pozitiv). În fine, oricare ar fi explicația, acest piure verde de fructe și verdețuri este o „bombă”  de vitamine, fibre și antioxidanți, după cum afirmă nutriționiștii. Iar eu îi cred și îi urmez. Consumat regulat, el îți aduce o stare de bine generală, carevasăzică râzi mai mult, comunici mai mult și gândești mai mult (în cazul în care nu făceai asta până acum).

Green smoothie

Ei bine, iată că după câteva zile de băut constant smoothie la mic dejun, ajung să am o revelație, și anume, am undă verde să fac tot (ce n-am făcut până acum) ce-mi doresc pentru a mă simți împlinită. De fapt, nu există nicio rețetă de succes pentru a atinge împlinirea, nici măcar de smoothie. Chiar de ține saț. Pentru că fiecare dintre noi e unic, cu idei, principii și gusturi diferite, iar ingredientele le combinăm și le ajustăm după bunul plac și necesitate astfel încât să atingem ușor fericirea și împlinirea papilelor gustative. Deci, am verde pentru smoothie să experimentez cu el în orice fel (comestibil).

Azi am schimbat pătrunjelul cu spanac, iar fructele au rămas aceleași, măr și banană. Textura e fină, iar gustul e dulce grație bananei binecoapte. Tu poți să schimbi însă ingredientele și decorul. Ai verde pentru smoothie! 😉

Smoothie verde din spanac, măr și banană

Print Recipe

Ingredients

  • 1. 1 măr mediu,
  • 2. 1 banană bine coaptă,
  • 3. 10-15 frunze de spanac proaspăt (spălate bine),
  • 4. O cană apă,
  • 5. Nuci hidratate (la dorință) pentru decor.

Instructions

1

Fructele curățite și decojite se taie cuburi și se pun în blender.

2

Se adaugă puțină apă.

3

Mixăm un pic, după care adăugăm și verdeața. Mixăm din nou. Dacă vrem să fie mai lichid, adăugăm mai multă apă.

4

La final presărăm nucile și servim imediat. Atât 😉

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply