Bună Papă

Salată de post cu humus de edamame

Salatele sunt favoritele mele, de aceea nici nu e de mirare faptul că atunci când mă aflu într-un local pentru a servi ceva, ochii mei se îndreaptă instant spre secțiunea din meniu ce este rezervată salatelor.

Azi vreau să împărtășesc cu voi impresia mea despre această salată de post (vegană), pe care am avut norocul să o gust într-o zi de aprilie cu un vânt extra-ordinar de martie, ce m-a îndreptat delicat atunci când eu m-am întrebat: încotro s-o apuc?

N-am mai apucat să mă gândesc…dar știam cert un lucru, ajunsem aici cu siguranță (și în siguranță) pentru liniște, căci afară se abătu furtuna la propriu și la figurat. Foame nu-mi era. Dar..cum să mănânci dacă nu ți-e foame? Hm, din curiozitatea stârnită pentru Edamame!

Humus din Edamame? O întrebasem eu cu jumătate de voce pe chelneriță.

Da! Îmi răspunse ea ferm cu un zâmbet fin pe față. Imediat concretizez, întrebând bucătarul, mă liniști ea văzându-mi mimica nedumerită.

Între timp apelez la google.

Cu un soi de amabilitate înnăscută din partea fiecăreia din noi, zâmbim unei alteia atunci când îmi este servită  salata la pachet cu răspunsul din prima sursă de la bucătărie.

La prima vedere primesc în farfurie o movilă impunătoare de frunze delicate de spanac, presărate cu semințe de dovleac. Deoarece mă atrag enorm începuturile misterioase, continuu să scotocesc grăbit, să caut, sp desfac și să amestec ca să-mi dau seama rapid ce și cum, cu ce s-au combinat.

Constat după a treia înghițitură că e o combinație surprinzătoare de ingrediente din humus de edamame, conopidă, nuci caju și semințe de dovleac îmbibate toate cu sos teriyaki și, cât pe ce să-l evit — ardeiul dulce copt. Daaa, un plus de culoare și savoare!

Cât despre edamame, acestea sunt boabe verzi (imature) de soia, aliment popular în bucătăria chineză, japoneză, indoneziană și coreeană, fiind bogate în grăsimi sănătoase, proteine şi fibre, vitamina B, C și E,  precum și minerale ca fier, calciu, magneziu, mangan și cupru, un ingredient super potrivit pentru o zi cu vânt și un anotimp cu deficiențe nutriționale.

Fără exagerări de prisos, recomand această salată cu un gust pregnant grație humusului de edamame, celor care sunt deschiși spre tot ce e nou și doresc o varietate în meniu. Iar humusul de edamame, alături de sosul teriyaki le așez frumos pe același palier superior gastronomic.

Această Salată Vegană o găsiți la preț de 100 de lei, la Meating Point, str. Grenoble 120.

Poftă bună! 😉

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply