Stăteam și-i urmăream fiecare mișcare involuntară a degetelor, fiecare atingere dură pe buze, fiecare strop… Ea însă părea că nu-i pasă, o făcea în plină zi, zgomotos, în văzul tuturor.
O priveam îndelung și mă-ntrebam curioasă, cum pot receptorii papilelor sale gustative să simtă pe deplin plăcerea declanșată de gustul echilibrat al răsăritei, când e atâta praf, vânt, forfotă și gălăgie la terenul de joacă pentru copii? Și sarea asta turnată peste ele cu găleata parcă, oare nu îi încomodează ușor simțurile gustative?
Nu te mai minți în zadar, dragă mămică tânără. Eu știu că tu nu simți nicio plăcere gastronomică în astfel de situații la platoul de joacă. Da, eu știu că e greu și că, de fapt, asta e mai mult o terapie în zilele cu nopți nedormite, cu timp liber lipsă și ore fără mese principale. Dar, eu mai știu că tu, fără să îți dai seama, ai puterea de a-ți educa papilele gustative!
De cele mai multe ori cele mai plăcute la gust și memorabile momente de desfăț culinar sunt clipele acelea de liniște și semiîntuneric, când toți ai casei dorm (inclusiv copiii), iar tu, tip-til te îndrepți spre bucătărie ca să te răsfeți nemilos. Nu-i așa? (eu știu ce zic :)).
Doar așa tu poți să atingi cu adevărat cele mai înalte culmi ale deliciului gastronomic hand-made, doar în astfel de condiții obligatorii tu poți să savurezi la maximum din aroma răsăritei proaspăt scoase din cuptor.
Nici platoul de joaca gălăgios, nici banca din parc rece și nici stația de troleibuz aglomerată nu pot înlocui bucătăria ta caldă de-acasă, numai bună de scuipat decojit semințe! Crede-mă.
Acasă, Liniște, lumină palidă nocturnă, aer cald și înmiresmat, aromă și doar un sunet vibrant: cronț-cronț ptiu, cronț-cronț ptiu!
Mmmm…
!Prepară această simplă rețetă de mai jos, condimentează semințele după bunul tău plac și delectează-te în voie, și nu uita, aceeași regulă o poți aplica și în cazul berii 😉
Semințe de floarea soarelui
Print RecipeIngredients
- 1. Semințe,
- 2. Sare,
- 3. Apă.
Instructions
Înainte de a le pune pe tava de copt, semințele trebuie stropite puțin cu apă, ușor, așa încît să nu le umezim de tot.
Le amestecăm cu sare la dorință.
Le așezăm pe hîrtie de copt și le dăm la cuptor.
Amestecăm din cînd în cînd pentru a nu le arde.
Verificăm, gustăm, răcim și păpăm. În casă.
No Comments