Bună Papă

Piure colorat de cartofi — bună papă sănătoasă!

Îmi amintesc cu zîmbetul pe buze de una din zilele copilăriei mele acasă. Era o seară toridă de vară, cu un apus color și fascinant. Ultimele raze aurii de soare absorbeau parcă totul în jur, pînă și orizontul portocaliu părea sa ardă tot din lumina acelei zile. Era un apus feeric de vis, pe care, eu, nu ma săturăm să-l tot admir.

Și nimic nu putea defini perfect momentul de-atunci decît o căldare de cartofi alături, proaspeți strînși de pe cîmp. 🙂 Am mers cu părinții «la scos cartofi», iar căldarea pe care o țineam strîns lîngă mine, privind instantaneu asfințitul, era porția mea de cartofi pe întregul an. „Eu mi-am strîns deja porția!”, le-am spus eu obosită și cu genunchii roși de țărînă, așezîndu-mă ușor pe pămîntul aspru, dar cald. 

Nu, nu este o prăjiturică, dar e la fel de delicioasă și, cel mai important, e sănătoasă.

Nu, nu este o prăjiturică, dar e la fel de delicioasă și, cel mai important, e sănătoasă.

Cînd fetița mea cea mare, mi-a spus în una din zile că vrea să mănînce cartofi, eu i-am zis să-și aleagă din ladă pe cei pe care i-ar dori să-i vadă în farfuria sa. Spre surprinderea mea, mi-a adus 3 cartofi mijlocii, spunându-mi răspicat că asta e porția ei pentru ziua de azi. 🙂 În acele clipe mi-am amintit de același acțiuni ale mele cu ani în urmă și, undeva, m-am bucurat ca îmi seamănă mie. Așa mamă, așa fiică. 🙂

piure colorat de cartofi

Piure colorat de cartofi am gătit în acea zi pentru Laura. E simplu de tot, 3 buchețele de broccoli, un morcov și 3 cartofi, și rețeta e pe loc.

Piure colorat de cartofi

Print Recipe
Serves: 1

Ingredients

  • 1. 3 cartofi mijlocii,
  • 2. 1 morcov,
  • 3. 3 flori de broccoli.

Instructions

1

Eu am tăiat cartofii în bucăți mici și i-am fiert împreună cu morcovul, la fel tăiat.

2

Buchețelele de broccoli i-am gătit la aburi pînă s-au înmuiat.

3

Apoi le-am pasat, jumătate de porție de cartofi am mărunțit-o împreună cu morcovul, cealaltă jumătate - împreuna cu broccoli și am adăugat puțin din apa în care au fiert legumele, în funcție de consistența dorită.

4

La dorință, puteți adăuga sare, unt sau lapte în loc de apă.

5

Bună papă!

Notes

Puteți încerca diferite variante de culori, adăugînd diverse legume (sveclă, ardei roșu, mazăre verde).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply