Bună Papă

Biluțe de cous-cous cu dovlecel, finger food pentru copii jucăuși

Nu știu exact cine a inventat conceptul de finger food, adică porțiile mici de mâncare pe care le consumăm cu degetele, fără tacâmuri, însă știu exact că acestă modalitate este o salvare pentru copiii mofturoși în ale mâncării și pentru mămicile stresate din cauza nemâncării.:)

Am să vă zic și de ce. Aranjarea colorată a mâncării în farfurie sporește curiozitatea copilului de a încerca la gust anumite alimente, iar porțiile mici conferă bebelușului control asupra a ceea ce manâncă și asupra cantității de mâncare. Copilul învățând să se autohrănească, își dezvoltă obiceiuri alimentare sănătoase și capătă mai multă independență. Parcă este totul clar și simplu, dar nu și în cazul nostru.:)

Biluțe din couscous

I-am pregătit Ameliei biluțe coapte în rolă din cous-cous cu dovlecel și câțiva morcovi mici fierți. Ea, per general, nu se ghidează după șabloanele și standardele societății de luarea prânzului sau cinei la masă, din poziția șezut pe scaun (ea nu se complică atunci când îi e foame, poate mânca în diverse locuri și în diferite poziții).

Eu apreciez această calitate a ei de a nu se lăsa influiențată de nimeni (nici măcar de mine) și-i servesc uneori gustările direct la locul ei de joacă, doar ca ea măcar să guste (așa cum face de obicei cu jucăriile), nu neapărat să golească farfuria. Amelia știe însă, care sunt așteptările mele de la ea, dar o ține tot pe-a ei, refuzând categoric  alimentele noi, vrând parcă să-mi demonstreze importanța fermității în exprimarea părerilor. Iar eu, eu atât de mult am de învățat de la ea…

Biluțe couscous

Ca de fiecare dată, ea din puzzle a gustat, cu mâncarea s-a jucat, iar farfuria a răsturnat-o la final pe cap 🙂

Amy

Biluțe din couscous cu dovlecel

Print Recipe

Ingredients

  • 1. O cană de couscous,
  • 2. 1 dovecel mic, (sau oricare alte legume preferate),
  • 3. 1 ou,
  • 4. sare după gust,
  • 5.făină.

Instructions

1

Fierbem couscous-ul,

2

il răcim,

3

îl amestecăm cu oul,

4

adăugăm sare după gust.

5

Aparte răzuim dovlecelul,

6

apoi îl adăugăm peste cous-cous.

7

Facem cu mâna biluțe pe care le rostogolim prin făină.

8

Le așezăm în tava tapetată în prealabil cu hîrtie de copt și le dăm în cuptorul preîncălzit până se rumenesc.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply