Dulce Papă

Înghețată, dezghețată, admirată și… papată

Înghețata este unul dintre cele mai populare deserturi ale fetițelor mele. De e frig, de plouă, de bate vântul ori viscolește, ele niciodată nu vor refuza o guriță de înghețată colorată. Eu — la fel, de când mă țin minte nu mă puteam sătura de ea, poate din simplul fapt că o savuram doar vara, mai cu seamă doar de sărbători. Și atât de puține sărbători erau vara…

inghetata

Apoi, fiind mai măricică, perioada ceea când poți deja să-ți legi șireturile cu ochii închiși, îmi împleteam împreună cu câteva fetițe din mahală câte o coroniță din păpădii pe care o purtam pe parcursul unei întregi zile, ca mai târziu, spre seară să o aruncăm în apă, spunându-ne fiecare câte o dorință. Cică se îndeplinea. Cu Feți-Frumoși, cai bălani și prinți năzdrăvani din povești. Acest moment crucial reprezenta pentru mine un întreg ritual de conectare cu Universul. Îmi scoteam atent coronița din păr (cu păr) astfel încât să nu rup și ultimele petale ofilite rămase, o înnodam încă o dată la capăt ca să se țină bine (dorința) și o aruncam cât de tare puteam pe iaz, speriind toate gâștele din împrejurimi.

inghetata

În visele lor se vedeau în brațe, în brațele vreunui băiat chipeș, blond și cu ochi albaștri. Eu însă mă vedeam cu o cutie pe brațe, una mare, de carton, cafenie și plină cu înghețată albă. Acum conștientizez la rece că dorințele noastre din copilărie s-au îndeplinit atât la ele cât și la mine cu un unhappy end de pomină. Prinții, la fel ca și prințesele s-au transformat în final în cenușărese, iar înghețata mea albă de-atunci cu gust de lapte dulce, cremos și fin a devenit azi un simplu lapte corăslit cu gheață.

Ce-o fi în gândul fetițelor mele acum, ce vise și aspirații au astăzi nu pot ști cu siguranță, sunt însă cert convinsă că niciun fel de păpădie-paparudă nu ajută mai mult decât propriul efort, ambiție, curaj și dăruire în tot ceea ce-ți propui să faci, pentru că da, sentimentele sunt frumoase, dar mai trebuie și să acționezi.

Fără doar și poate, adaugi un pic de încredere în sine, esența de bază, mai pui și un pic de entuziasm, pasiune și un gram de creativitate și îți ies în cele din urmă așa niște pătrățele roz în farfurie. Totul e să vrei…

Care e dorința ta, știi?

inghetata

 

Înghețată raw vegană de zmeură

Print Recipe

Ingredients

  • 1. 300 g zmeură congelată,
  • 2.40 g unt de cocos,
  • 3. jum. de cutie de lapte de cocos,
  • 4. 1 lg. îndulcitor (sirop de agave).

Instructions

1

Punem toate ingredientele în blender și le mixăm.

2

Punem apoi compoziția într-un vas și o dăm la congelator pentru 1-2 ore.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply