Bună Papă/ Dulce Papă

Brioșe vegane cu zmeură. De la inimă la inimă (I)

Brioșe vegane cu zmeură. Gătite din toată inima de Laura.Habar nu am când a trecut timpul…

Până la 4 ani ai ei am fost de nedespărțite zile și nopți. Se întâmpla ca eu să o urmez bucuroasă la joacă sau la somn, sau ea să mă urmeze curioasă la bucătărie sau la baie. În tot acest timp ne-am giugiulit fie în brațe, fie pe brațe sau sub brațe, ori pe picioare, ori pe umeri sau chiar în spinare, și am exersat în tandem diverse acrobații pe placul nostru așa cm am vrut. Dar, în brațe e cel mai plăcut… de la inimă la inimă…

— Iar în brațe? Las-o jos pentru că o să se deprindă și doar în brațe o vei duce.

Să zâmbesc atunci a fost cel mai potrivit răspuns.Am alăptat-o până la un an și jumătate, momente de neuitat și de neimaginat. Chiar dacă au fost nopți nedormite urmate de zile obosite, alăptarea a fost conexiunea noastră unică, profundă și tainică, plină de iubire, pentru că laptele nu e doar un aliment, e hrană pentru inimă și suflet.

— Încă o mai alăptezi? La vârsta asta alții mănâncă deja cu lingura cea mare.

Și-atunci am zâmbit, a fost cel mai bun răspuns oferit.Atunci când adormea ea, trebuia să mă trezesc eu, iar atunci când adormeam eu, se trezea ea,  și tot așa… rând pe rând, iar noaptea — îmbrățișând, ascultând bătăile inimii.

— Tot cu tine doarme? De-am e mare…

Să zâmbesc — a fost cel mai sigur răspuns.Când a mers la grădiniță, am mers și eu cu ea. Am stat “sub ușă”, am stat “sub gard”, doar să știu ca e bine și împăcată cu sine, știind ca mama e alături.

— Tu stai și la grădiniță cu ea???!!!

Am zâmbit și-atât.Oare am făcut ceva deosebit? Nu. Oare am exagerat adoptând o astfel de atitudine? Nu. N-am făcut decât ceea ce face orice mămică. Ascultă cu inima deschisă ceea ce are loc în viața copilului ei și acționează după instinctul matern. Pentru că intuiția maternă e o prioritate atunci când mintea e ghidată de “regulile societății”.

Ah, regulile astea. Nu fac decât să te limiteze. Mama însă nu poate fi limitată în dragoste, pentru că mama însăși e un generator de dragoste continuă.

Mama nu poate fi nici privată de dragoste, pentru că mama însăși și-a demonstrat puterea dătătoare de viață.

Mama e aici, acum și azi, și mâine, și așa va rămâne mereu. Nicio regulă nu îi stă în cale, precum nicio lege pământească nu poate să o doboare. Iar dacă nu știai, inima mamei e maaaaaaaare.

De aceea, nu contează ce zic unii, precum nici nu are nicio importanță ce cred alții. Mai presus de toate e ea, Laura, pentru că așa simt eu că e bine, atât pentru ea, cât și pentru mine.

Iar Inima, inima rămâne a fi unica voce care îmi alungă fricile și dubiile generate de mintea mea șablonată.

Eu mă încred în ea. În inima mea.

Dar tu pe cine asculți?

Brioșe vegane cu zmeură

Print Recipe

Ingredients

  • 1. O cănuță de fulgi de cocos,
  • 2. 5 linguri de semințe de in,
  • 3. Două cănuțe de curmale hidratate,
  • 4. Jumătate de cănuță de apă,
  • 5. 1 lingură de miere,
  • Pentru cremă:
  • 6. 2 canuțe de zmeură congelată,
  • 7. 5 linguri de unt de arahide.

Instructions

1

Introducem toate ingredientele în bolul blenderului și le mixam până obținem o compoziție omogenă. Apoi o așezăm în forme pentru brioșe și o dăm la frigider pentru aprox. 15 min.

2

Între timp pregătim crema: dezghețăm zmeura și o amestecăm în mixer împreună cu untul de arahide, adăugând treptat câte puțină apă pentru a obține o consistență lichidă.

3

Umplem apoi brioșele cu această cremă și le mai punem la frigider încă pentru 15 min.

4

La final le decoram cu zmeură. Atât. Din inimă.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply