Dulce Papă

Înghețată, dezghețată, admirată și… papată

Înghețata e unul din deserturile preferate ale fetițelor mele. De e frig, de plouă, de bate vîntul ori viscolește, ele niciodată nu vor refuza o guriță de înghețată. Eu, la fel, de mică nu mă puteam sătura de ea, poate din simplul fapt că o mîncam doar vara, de sărbători. Și atît de puține sărbători erau vara…

inghetata

Apoi, în perioada adolescenței, prietenele mele își împleteau cîte o coroniță din păpădii pe care o purtau în decursul unei întregi zi, iar spre seară o aruncau pe un lac și își spuneau cîte o dorință. Cică se îndeplinea. Cu Feți-Frumoși, cai bălani și prinți din povești. Pentru mine acest moment era un întreg ritual, o luam atent din păr așa încît să nu rup și ultimele petale ofilite rămase, o mai înnodam o dată la capăt ca să țină bine (dorința) și o aruncam cît de tare puteam pe iaz, cît mai departe de gîște.

inghetata

Ele se vedeau atunci în brațe, în brațele vreunui băiat chipeș. Eu, eu mă vedeam cu o cutie pe brațe, una mare, de carton, plină cu înghețată. Acum, îmi dau seama că, totuși, dorințele s-au îndeplinit. Atît la ele cît și la mine. Dar prea mult timp a durat, iar finalul nu e unul dintre cele mai îmbucurătoare. Prinții,la fel ca și prințesele, s-au transformat în cenușărese, iar înghețata mea albă de-atunci cu gust de lapte dulce și fin a devenit un simplu lapte corăslit cu gheață.

Nu știu ce dorință o fi în gîndul fetițelor mele acum, dar nici nu vreau ca ele să aștepte realizarea ei pina la o vară viitoare, știu însă sigur că n-o să dau greș dacă am să le prepar o înghețată acasă, chiar de vremea nu-i frumoasă și e destul de friguroasă.

inghetata

 

Înghețată raw vegană de zmeură

Print Recipe

Ingredients

  • 1. 300 g zmeură congelată,
  • 2.40 g unt de cocos,
  • 3. jum. de cutie de lapte de cocos,
  • 4. 1 lg. îndulcitor (sirop de agave).

Instructions

1

Punem toate ingredientele în blender și le mixăm.

2

Punem apoi compoziția într-un vas și o dăm la congelator pentru 1-2 ore.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply