Dulce Papă

Ce mâncăm când ne plimbăm

Primul gând care mi-a venit în minte atunci când urma să mergem într-o minicălătorie cu copiii în munți, la Brașov, a fost: fructele de pădure. Pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt și de sănătoase. Fructele de pădure sunt considerate superalimente, deoarece contribuie la creșterea imunității copiilor, conțin o cantitate mult mai mare de vitamina C decât alte fructe obișnuite și sunt bogate în fier, magneziu și calciu, minerale esențiale pentru o dezvoltare sănătoasă a copilului.

Coș cu fructe

Dar oricât de frumoase și atractive nu ar fi obiectivele turistice pentru copii, vizitarea lor pe stomacul gol e o pierdere de timp pentru ei, respectiv — nervi pentru părinți. Zi că nu. 🙂 Însă nici cu burta plină să urci trasee prin munți nu e captivant. De aceea, cred cu desăvârșire că fructele (de pădure), ce sunt ușor de digerat, sunt cele mai indicate alimente de consumat atunci când ridicăm munți (fie și cu telegondola) sau coborâm văi (fie și cu telegondola).

Deci, de cum am intrat în zona muntoasă din regiunea Transilvania, am procurat un coș mic cu fructe, zmeură și mure, apoi unul cu afine, fiind astfel ready to go spre destinațiile mult dorite de fetițe: Dino Park și Castelul Bran.Afine

Fructele au fost sursa noastră maximă de energie pe toată durata a celor două zile intense de excursie în zona Brașovului. La final, ne-am întors acasă pline de (fructe) entuziasm pentru o bună perioadă de timp de pe urma atingerii obiectivelor noastre. Turistice. 🙂

Iată ce am vizitat noi și vă recomandăm cu toată încrederea să vizitați și voi într-o escapadă de weekend în Brașov.

1. Castelul Bran. C-o fi privit desene animate, c-o fi citit prin cărți, nu mă pot dumeri acum de unde a apărut dorința neînfricată a Laurei de a-l vedea pe Dracula. Și nici nu a avut niciun rost să explic adevărata poveste a castelului întrucât obsesia pentru vampiri a fost mai presus decât istoria în sine a fortăreții. «Mama, mama, iată dormitorul lui Dracula, dar oare vampirii dorm în pat?», «Desigur că nu în pat, ei dorm pe pat».

2. Dino Park, un parc tematic deosebit cu 47 de machete de dinozauri în mărime naturală, situate în aer liber și acompaniate de diverse sunete ciudate care îți insuflă frică, dar în același timp și curiozitate de a descoperi toți dinozaurii ascunși printre copaci de-a lungul traseului de aventură.

Dino park

De asemenea, parcul dispune de un generos loc de joacă pentru copii, tiroliană și ateliere de pictură. Pe noi ne-a cucerit.

Dino park

3. Plimbare cu telefericul. Amelia îi zicea cabinei — trenuț. Să te plimbi cu trenuțul până în vârf de munte și să admiri pământul la picioarele tale, iar copiilor să le faci un refresh cu zmeură proaspătă, ruptă chiar de pe culmi e for-mi-da-ble!

Munti

4. Brașov. Recunoscut ca fiind unul din cele mai frumoase orașe din România, Brașovul te ademenește prin arhitectura sa medievală, natura fascinantă ce-l înconjoară și aerul libertin de munte.

Brasov

Brasov

5. Grădina zoologică din Brașov găzduiește aproximativ 760 de animale și păsări din peste 60 de specii. Aici puteți vizita «Casa leilor și a tigrilor» cu o panoramă de excepție, peste 50 de păsări exotice și reptile. Nouă ne-a luat vreo 2-3 ore să petrecem calitativ timpul.

Grădina zoologica Brasov

Dar asta nu e tot pe unde te poți plimba în zona Brașovului împreună cu copiii. Atracții turistice sunt diefrite și pe toate gusturile, e nevoie doar de timp, răbdare și dedicație.

Bani? Mhm, banii nu-ți ajung niciodată. 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply