Bună Papă

Quinoate cu broccoli pentru cei mici!

Nu sânt pârjoale, nici chiftele, nici blinele.

Nu sunt dulci, nici piperate, nici sărate.

Nu au carne, nici lactate,

Doar 5 legume colorate.

Sunt gustoase, sănătoase,

Chiar de sunt un pic hidoase :),

Noi le spunem scurt: quinoate!

În sfârșit, o denumire am găsit. Quinoate, de la ingredientul de bază — quinoa, cereala considerată superaliment pentru calitățile sale nutritive.

quinoatePentru copiii finger-food-iști și, îndeosebi, pentru cei care nu consumă carne, aceste quinoate se potrivesc foarte bine și am să zic și de ce. De ce? 🙂 Deoarece nivelul proteic al boabelor de quinoa este același ca și nivelul proteic al cărnii, poate chiar mai mult, ne spun nutriționiștii. Deci, iată și salvarea pentru picii necarnivori. 😀

Totodată, această rețetă ne permite foarte ușor să camuflăm leguma broccoli, neîndrăgită de mulți copii, îndeosebi de ai mei. La fel ca și quinoa, broccoli este un aliment-minune, fiind cotat de specialiști ca cea mai sănătoasă legumă. Astfel că, trebuie să-l includem cât mai des în alimentația copiilor.

quinoateUnicul lucru mai puțin sănătos în procesul de preparare al acestor quinoate, este faptul că eu le-am prăjit pe tigaie, dar și asta se rezolvă. 😉 Le coacem în cuptor pe tava tapetată cu hârtie de copt și e mult mai simplu. Le servim apoi copiilor la prânz sau cină.

Acum, sper că v-am convins să le faceți, fie pentru voi, fie pentru copii sau pentru întreaga familie, eu însă, pe cea mică nu am reușit să o conving. Ea rămâne în continuare pe poziții, dacă nu vrea să le guste, înseamnă că nu vrea și-atât, iar eu îi respect decizia.

Aaaaaaaa, gata, eu mă duc să fac brânzoaice, sunt preferatele ei. Dar voi faceți, vă rog, quinoate! 😉

pa-pa bună!

Quinoate cu broccoli pentru cei mici

Print Recipe

Ingredients

  • 1. 1 cană de buchețele de broccoli,
  • 2. Jum. de cană de quinoa,
  • 3. 1 ardei dulce,
  • 4. 1 morcov,
  • 5. 1 ceapă,
  • 6. Câteva fire de pătrunjel verde,
  • 7. 2-3 căței de usturoi.
  • 8. 1 ou.

Instructions

1

Se clătește bine quinoa. Se pune apoi la fiert în apă, amestecând din când în când. Fierbem aprox. 15 min.

2

Separat fierbem sau gătim la abur morcovul, ardeiul și broccoli. După care le dăm prin blender cu puțină apă.

3

Apoi amestecăm compoziția rezultată din blender cu quinoa, ceapa tăiată cubulețe și usturoiul, și pătrunjelul tocat. Adăugăm un ou, sare și piper, amestecăm din nou, le dăm o formă și le punem în tava tapetată cu hârtie de copt. Le dăm la cuptor până se rumenesc.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply