Fun

Hai să spun lucrurilor pe nume: eu nici măcar un ou nu pot prăji!

Eu știu că nu reușesc nimic să fac din ceea ce-mi propun să fac. Dar, mamele să mă judece..:)

După 2 ore neîntrerupte de somn te trezești somnoroasă și gătesti micul dejun în grabă (aproape cu ochii închiși) fetiței mai mari. O pregătești apoi de școală și o admiri cum pășește agale coborând scările cu geanta grea în spate. 

Închizi atent ușa (să nu o trezești pe cea mică) și revii în bucătărie să mănînci și tu ceva, dacă nu îți este somn. Dar îți este. Și încă tare. Deschizi mai întîi frigiderul, faci un ocol cu privirea și ți-o ațintești asupra lui, a unui ou uitat pe raft ce-ți face cu ochiul. E al tău. Îl lași să-și revină la temperatura camerei, iar tu, între timp pleci la culcare. Dimineața.ou prajitCu nerușinare închizi de tot jaluzelele și te bagi în pat, lîngă puiul tău cel mic.

Îți aranjezi frumos perna, tragi plapuma ușor pe tine și începi deja să visezi când, auzi dincolo de geam, abia ușor perceptibil un banal claxon de mașină, dar care nu încetează să se oprească. Se apropie tot mai mult și mai mult de geamul tău, și e tot mai aproape… Fetița ta se trezește plîngînd.

S-a terminat timpul tău de relaxare. Treci la acțiune.

1. Aprinzi aragazul și pui tigaia pe foc. Oul și-a revenit și abia așteaptă sa fie prăjit. 

Între timp pregătești terciul fetiței tale. Totodată te gîndești și la un scenariu de maimuțăreală din partea ta, ca să se așeze mai bine mîncarea la ea. Așa e cu ei, lor le place sa fie distrați chiar și atunci cînd mănîncă. Dar cui nu-i place, de fapt? 

2. Încingi uleiul în tigaie.

Continui să te maimuțărești, cînți ca Blue — papagalul din Rio, apoi dansezi ca Motto-motto, hipopotamul din Madagascar. Cu fiecare linguriță plină înghițită prinzi tot mai mult la curaj. Urmează încă două roluri interpretate și terciul e aproape gata mîncat. 

3. Strici oul în tigaie.

Revii la maimuțăreală, dar… circul s-a încheiat azi mai devreme. Cât ai clip din ochi terciul deja e peste tot, în păr, pe față, pe hăinuțe, mînuțe și pe podea. Nu te sperii, e ceva normal. Chiar te poți maimuțări în continuare, încurajînd-o astfel să exploreze mîncarea în voie. Închizi focul. Apoi o iei atent în brațe. Pleci imediat la baie să o speli, pe ea apoi pe tine.

Deschizi robinetul și aștepți… aștepți… aștepți… Apă nu-i. În astfel de momente îți vine să lași totul baltă și să ieși din casă. Așa și faci. Te îmbraci cu ce mai găsești curat și ieșiți la plimbare să trageți o gură de aer proaspăt, mai mult pentru tine. În drum spre parc, cumperi un pachețel de biscuiți cu cîțiva lei găsiți prin buzunare. Sunt pentru porumbeii care vă așteaptă zi de zi lîngă lac. Fetița ta îi hrănește cu drag.

Sună telefonul. Primești o fotografie de la cea mai buna vecină a ta cu două case mai la vale și cu 3 copii. Aparent, e o simplă fotografie cu o farfurie mare plină cu biscuiți pufoși. Te uiți atent la ea și te întrebi cînd ai avut timp ultima dată  să coci și tu astfel de biscuiți. Îți îndrepți apoi privirea spre biscuiții tăi de jos. Porumbeii mănîncă cu poftă. Înghiți în sec, doar n-o să iai de la gura hulubului…

Și-atunci îți amintești de oul tău de-acasă din tigaie și îți pui așa o simplă și nevinovată întrebare, daca ai stins cumva focul aragazului înainte de a ieși din casă. Gîndul acesta te macină intens, imaginația ta o ia razna, iar în minte defilează fel de fel de scenarii înfricoșătoare. 

Afară începe să plouă încet, iar tu crezi că asta e un semn. Da, ploaia asta ține cu tine, doar nu putea să vina așa din senin. Micuța nu vrea să stea în cărucior. Decizi să o ții cu o mînă în brațe, iar cu cealaltă să împingi căruțul și să fugi spre casă. Ca o disperată. Prin ploaie.

Intri în casă în sfârșit. Gâfâind. Spre surpinderea ta totul în jur e liniște. Se aude doar un sunet lin de apă „cristalină” ce curge șiroaie pe pereții din baie. „Ai lăsat totul baltă” atunci cînd ai ieșit afară.  Și.. așa și ai găsit. Dar nu-i nimic. Grav. Te consolezi cu faptul că e mai bine un robinet deschis decît un aragaz ars.

4. Prăjești oul.

Între timp o hrănești pe cea mică, apoi fuguța la culcare cît încă nu s-au început capriciile de somn. Te rogi de pace pe pămînt, pentru că nu mai vrei s-auzi diverse claxoane și sunete de sirene. Dar când copilul pare că a adormit, se trezesc vecinii. Își amintesc că și-au luat recent un perforator. Sunt suficiente doar două brrrrrr-uri a cîte 30 sec. fiecare și ai două ore la dispoziție să încerci toate modalitățile de liniștit și adormit copiii.ou prajitVine de la școală fetița cea mare. Se trezește cea mică. Începe joaca. Distracția. Piese de puzzle împrăștiate pe toată podeaua, jucării, picioare, mâini și capuri de păpuși abandonate peste tot, mingi aruncate prin diferite colțuri ale casei, creioane și hîrtie colorată pe masă și sub masă și — piese de lego oriunde te întorci și privești, și calci.

5. Arzi oul. Stingi focul.

Sună soneria. Te uiți la ceas. E El. Ai 1 min. ca să strîngi toată dezordinea din jur pentru a aduce lumină și armonie în casă. Începi cu tine. Te duci în fața oglinzii și nu te mai recunoști. Ciorapi diferiți în picioare, o fustă cu două mărimi mai mari pe care ai purtat-o cînd erai însărcinată, iar acum ai luat-o pentru ca era curată, maiou pătat de terci și biscuiți uscați, păr neîngrijit și cearcăne, tocmai două. 

Simți că totul e pierdut și nu mai poți face nimic. Mai ai o ultimă șansă să salvezi situația (pentru că depinde doar de tine, nu?)!

Să-i deschizi senzual ușa într-o rochiță neagră de seară cu un decolteu generos în față. Să-i zîmbești enigmatic și să-l privești în ochi cu dragoste, neapărat cu un pahar de vin roșu în mînă. 

Da, ar fi fost frumos…(vorba ceea).

Dar atît timp cît tu nu ai o astfel de rochiță salvatoare (și chiar dacă aveai, poate că în ea nu mai încăpeai), rămîne doar vinul roșu care ar putea sa-ți întărească relația. 

Da, revii la vin. Te privești din nou în oglindă. Imaginar te vezi deschizînd obosită ușa în halul în care ești, dar cu paharu-n mînă. Tabloul (clinic) însă nu e deloc promițător. Riști să fii trimisă irevocabil și fără întoarcere la cel mai apropiat centru de dezalcoolizare.

6. Reîncălzești oul.

Așezi frumos furculița în partea stîngă și cuțitul în partea dreaptă. Îl pui atent în farfurie, adaugi cîteva fire de pătrunjel proaspăt pentru decor, cîțiva stropi de lămîie pentru un gust mai proaspăt, aprinzi cîteva lumînări simpatice pentru un decor romantic și cina e pregătită.

Ți-a scăpat ceva?

Ah, da! Să-i deschizi ușa! Fie ce-o fi…ou prajit

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply